Кредитен калкулатор за ипотечен кредит и жилищен кредит

Тук можете да изчислите вноската на ипотечния си кредит, като въведете сумата на кредита, първоначалната вноска, лихвения си процент и процентът лихва, който сте договорили

ипотечен калкулатор

Филтър за търсене на ипотечен кредит

Проверете всички условия по вашия кредит, особено в частта им с лихвите, таксите и допълнителни комисионни, които финансовите институции могат да ви поискат. Дори и да сте притиснати със срокове за бързо финансиране, се запознайте детайлно с условията по заема.

Обща стойност на ипотечен кредит от 100 000.00 лв. за 10 години

425 000.00 лв. от лица без лиценз от БНБ
278 600.00 лв. от Небанкова финансова институция
136 800.00 лв. от Банкова финансова институция

Това са примерни общи суми за ипотечен кредит в размер на 100 000.00 лв. за период от 10 години, към които са добавени всички лихви, такси и комисионни, ако има такива.

Най-много плащате за кредити, които се взимат от лица без лиценз от БНБ. Лихвите от подобни фирми или частници са най-високи и заемът е изключително неизгоден. Препоръчваме ви да не се обръщате към услугите на подобни кредитодатели, защото тяхната дейност е незаконна и е почти сигурно, че ще бъде измамени!

Средна е стойността на небанковите финансови институции, от които взимате кредит срещу жилище с улеснена процедура и по-кратки срокове. За сметка на това, че не доказвате дохода си, лихвите от тези дружества са по-високи, което се отразява на крайната стойност на кредита.

Най-изгодни са банковите кредити, но за тях трябва да имате добра кредитна история, прозрачни и редовни доходи и пълен набор с документи за кредитиране.

Калкулатор за ипотечен кредит

Въведете стойността на имота, който искате да закупите.

 

Въведете сумата, която сте подсигурили като самоучастие. Ако нямате възможност за самоучастие – оставате ‘0’.

 

Въведете срока, в който смятате, че ще изплатите кредита.

 

Въведете лихвения процент, който предлага избраната от вас финансова институция.

Lost Password