Кредит при публична продан

Кредит при публична продан

Финансиране за покриване на задълженията пред ЧСИ

Кредит при публична продан може да се отпусне ако вашият имот е обявен за продажба от ЧСИ или ако искате да закупите имот, който е обявен за публична продан.

В първия случай частният съдебен изпълнител, който е възбранил жилището ви заради задължения, които не сте изплащали, обявява имота ви за публична продан, за да може с парите да покрие задълженията ви.

В много случаи сумата, която дължите е далеч по-малка от пазарната стойност на имота. Това означава, че заради сравнително ниска сума ще се наложи да се разделите със скъп актив, като апартамент или къща, който може да ви донесе далеч повече дивиденти в бъдеще.

Отделно от това пазарът на недвижими имоти не е особено активен, в резултат на което предлагането надвишава търсенето. Това намалява цените на имотите. В комбинация с ценообразуването от страна на ЧСИ-тата и ниските цени на имоти е почти сигурно, че публичната продан няма да е изгодна за вас.

Ето защо на пазара вече има кредитни продукти, които предлагат специализирани кредити за откупване на имот, който е обявен за публична продан. В този случаи финансовата институция осигурява средствата, с които да покриете задълженията си и ви предоставя възможност да продадете имота си на свободния пазар, за да постигнете максимален приход от него.

За съжаление тези случаи зачестиха в последните години. Причината да се стигне до публична продан на имот е неплащането на месечните вноски за неговата ипотека или натрупването на други задължения, за чието покриване е необходима крупна сума.

Друг актуален продукт е ипотечен кредит за участие в търг за публична продан на имот, който се организира от ЧСИ. В този случай компанията ви финансира, за да закупите имот, след което учредява ипотека върху него. Този кредит е подобен на стандартния лредит за покупка на нов имот.

Филтър за търсене на ипотечен кредит

Lost Password