Документи за ипотечен кредит и жилищен кредит

Информация за популярните документи, които се изискват при теглене на ипотечен кредит и жилищен кредит

Размерът и редовното получаване на доходи са важно условие за отпускането на ипотечен кредит или жилищен кредит. Чрез тези документи вие реално доказвате, че сте платежоспособен и че ще можете да върнете сумата, която сте взели на заем.

Вижте повече подробности тук…

Удостоверението за данъчна оценка има за цел да определи стойността на недвижимия имот, според която се определят размера на данъците за него. Документът се получава от териториалната данъчна служба по община, в която се намира самият имот.

Вижте повече подробности тук…

За да закупите недвижим имот с кредит или за да ипотекирате вече притежаван имот, трябва да сте наясно с пазарната му стойност. Повечето финансови институции трябва да знаят каква е реалната цена на апартамента, къщата, офиса или гаража, който е обект на кредит, за да преценят каква е максималната сума, която може да бъде отпусната.

Вижте повече подробности тук…

Скица на недвижим имот е задължителен документ, който може да ви бъде изискан от банковите или небанкови финансови институция в случай на ипотека или жилищен кредит. Документът е в списъка на задължителните документи за изповядване на сделки пред нотариус.

Вижте повече подробности тук…

Удостоверението за липса на тежести е изключително важен документ, с който трябва да се сдобиете преди да закупите недвижим имот. Този документ се издава от Имотния регистър към Агенция по вписванията. Терминът за него е Удостоверение за вещни тежести или УВТ и се определя в Правилника по вписвания, по който действа Имотния регистър.

Вижте повече подробности тук…

Потребителска класация на най-харесваните банкови институция

8.8

User Avg

Еврокомерс

Еврокомерс е една от най-големите вериги заложни къщи в България. Като небанкова финансова институция дружеството предлага ипотечни кредити с опростена и гъвкава процедура. Не се изискват доказателств...

документи за сделки с имоти

Филтър за търсене на ипотечен кредит

Lost Password